Data publicarii - 09.Iun.2020

Update Bani - D112 Modificata

Dupa cum stiti, declaratia D112 a fost modificata in 22.06.2020 si "reparata" in 04.062020 si 08.06.2020.
Practic s-au introdus mai multe tipuri de asigurati (contracte). Practic, in anumite cazuri (a se vedea mai jos) Sectiunea B1 cu tipul 32 ( nu si 31 ) se declara in luna urmatoare. Adica somajul tehnic din martie se declara in aprilie ( cu creante cu tot), deci trebuie scos din martie si introdus in aprilie ca si contract distinct cu tipul de salariat 32. Cel din aprilie se declara in mai si tot asa. Deci trebuie contracte separate pentru tipurile de salariat 32 si 31. Practic trebuie refacute statele pe lunile martie, aprilie si mai.
Cum se procedeaza:
Conform structurii noii declaratii D112 ( actualizata in 06.06.2020 ) aceste sume se defalca pe trei tipuri din punct de vedere al salariatului - trei tipuri de contracte si anume:
  31 - tip salariat ingrijire copil 2020
  32 - tip salariat somaj tehnic suportat din fondul de somaj ( care se plateste se declara in luna in care se primeste de la stat : aprilie pentru martie si tot asa )
  33 - tip salariat somaj tehnic suportat de firma se declara pentru luna in curs
Astfel ca tipurile 31 si 33 trebuie introduse si declarate in luna in curs ( declaratia din martie pentru martie ) si 32 care se declara in luna urmatoare ( in aprilie se declara pentru martie ). Se vor defini contracte noi pentru fiecare tip de asigurat in parte. Vedeti sa nu aveti bifat "functie de baza" - nu se calculeaza deduceri.
Declarare somaj tehnic suportat din fondul de somaj pentru luna in curs
Din punct de vedere D112 somajul tehnic pentru luna in curs nu trebuie neaparat introdus. Recomandam sa il introduceti, deoarece am facut un mecanism de preluare automata pe tip 32 in luna urmatoare.
El se introduce neaparat pe un contract normal de tip P, si se introduce la "Concedii suspendari".
Luna urmatoare pentru a nu se mai introduce inca o data ( pe tipul 32 ) in Statul de salarii se va da :buton dreapta de mouse, va fi adauga automat tot ce trebuie
Am mai pus pe meniul din stanga in partea de jos posibilitatea afisarii somajului tehnic suportat de stat "Lista somaj tehnic 2020"
  Inapoi la pagina de noutati