Data publicarii - 15.Dec.2018

Declaratia A4200 pentru validarea fisierelor create de aparatele de marcat electronice

Declaratia A4200 este o aplicatie pentru validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale, continand registrul rapoartelor Z si al bonurilor fiscale pentru perioada de raportare curenta.

Cu toate ca aceasta declaratie nu se genereaza din sistemul PlatphormaSQL, am facut un mic tutorial menit sa va ajute in generarea si depunerea acesteia.

Precizam de la inceput ca fiecare tip de casa de marcat are soft-ul propriu de interfata. Preluarea fisierelor se va face utilizand soft-ul pus la dispozitie de catre furnizorul de case de marcat.

De asemenea, aveti nevoie de DUK Integrator, pe care il puteti descarca direct de pe site-ul ANAF

Se creaza un folder nou ex: "casa marcat", dupa care se deschide D.U.D.E., se alege perioada (prima si ultima zi a lunii) in sectiunea Initializare \ Descarcare fisiere pentru ANAF.

Se alege pentru descarcare folderul creat. In acest folder se vor depune fisierele pt. un singur numar unic de inregistrare al AMEF-ului, primit de la ANAF si pt. o singura perioada de raportare.

Folderul "casa marcat" dupa descarcarea fisierelor.

Se deschide DUK Intergrator cu butonul "Alege fisiere" si selectati folderul (in cazul de fata “casa marcat”) unde ati descarcat fisierele de pe AMEF, apoi selectati "Toate fisierele (*.*)" si se alege fisierul "perioada_raportare.p7b".

  Inapoi la pagina de noutati