Platphorma SQL
Expert in gestionarea afacerilor
De peste +30 de ani in domeniul dezvoltarii sistemelor de gestiune si contabilitate
Testeaza gratuit 30 de zile!
Descarca Acum

Platphorma SQL

In sfarsit poti avea transparenta totala si o evidenta exacta in activitatea companiei tale!

100% in conformitate cu legislatia financiar contabila in vigoare
Contabilitate primara
Multifirma, multigestiune, multibalanta
Stocuri, obiecte de inventar, mijloace fixe
Centre de profit / centre de cost
Generator de rapoarte
Declaratiile specifice (100, 300, 390, 394) la un singur click!

Caracteristici generale - Platphorma SQL

Platphorma este un sistem performant de gestiune a resurselor unei afaceri dotat cu mecanisme informatice robuste, care reusesc sa gestioneze rapid sute de milioane de inregistrari, garantand totodata si integritatea datelor. De asemenea, programul este inzestrat cu mijloace de selectie si sortare, si dispune de un generator performant de situatii.
De-a lungul timpului am dezvoltat module complexe generale si personalizate pentru firme mari cu unul sau mai multe tipuri specifice de activitate cum ar fi: industria electrica ce aplica nenumarate standarde ISO in special pentru furnizarea echipamentelor la centrala nucleara de la Cernavoda, ferme de animale ce implica legatura cu sisteme tip crotalie, mulgatoare automate si trasabilitatea produsului final pana la animalul de provenienta.
O aplicatie economica cu peste +30 de functionalitati si module integrate, proiectate special pentru o evidenta exacta in activitatea companiei tale.
Dupa ce am analizat nevoile celor peste +5000 de utilizatori, am luat decizia de a dezvolta un sistem ERP modular la un pret permisibil pentru orice IMM din Romania.
Prin intermediul unei legaturi prestabilite remote control sau VPN acces control am crescut viteza de verificare, identificare si solutionare a situatiei.

Functionalitati NOI - V.200

Elastic search ( cautare inteligenta de tip Google )
Filtrare inteligenta de tip Check Box
Sistem de atasare documente
CRON. Sistem automat de emailuri
Sistem electronic de semnaturi
Sistem de rapoarte centralizat
Cub OLAP. Analiza tabelara cu pivot
Interfata noua Multi-Tab
Editor grafic intiuitiv pentru printuri

Cateva dintre AVANTAJE

Contarea actelor se desfasoara online
Nu necesita calcul fisa magazie si preia stoc precedent
Mecanism standardizat de raportare bazat pe tehnologia SQL
Tehnologia de realizare este client-server, folosind motorul de baze de date PostgreSQL
Balanta, fisele partenerilor si a tertilor nu necesita calcule suplimentare si se face in timp real
Mecanisme evoluate de asigurare a securitatii si a drepturilor de acces
Solutie completa
Pe langa functionalitatile specifice sistemelor financiar-contabile, se poate integra cu orice industrie: distributie, productie, service, confectii, ferme, constructii etc.
Preturi Accesibile
Dispune de mai multe module specifice in functie de nevoile companiei, astfel platiti exact ce aveti nevoie si nu mai mult
Configurabil
Se poate personaliza la comanda, cu modificari in scopul adaptarii la modul de organizare al beneficiarului final

Module integrate standard:

Balanta Contabila

Acest modul sintetizeaza rezultatele, din punct de vedere contabil, al tuturor operatiunilor efectuate de sistem. Din cadrul acestui modul vom avea acces la nomenclatorul de conturi (conform planului de conturi) si nomenclatorul de inregistrari contabile (perechi de conturi ce pot intra in corespondenta).

Ambele sunt pur consultative si pot fi modificate de utilizator. Principalele date din cadrul acestui modul sunt inregistrarile contabile. In cea mai mare masura acestea sunt transferate din celelalte module, (prin mecanismul de contare automata) urmand ca in acest modul sa se faca mici corectii ale balantei contabile si inregistrarile corespunzatoare inchiderii de luna.
In urma inregistrarilor contabile programul calculeaza automat balanta contabila analitica si sintetica (in doua variante), fise de cont, registrul jurnal, notele contabile etc. Programul efectueaza automat inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli, precum si inchiderea de TVA.

Produse (Articole)

Articolele au o larga complexitate pentru a se adapta nevoilor fiecarei industrii. Ele contin tipuri de pret, caracteristici predefinite si vectorizate, clasificare arborescenta, structura parinte-copil, stoc minim si de aprovizionare, dimensiuni, ambalare, volum, loturi, produse complexe, setari contabile complexe, poze si documente.

Incarcarea lor pe stoc se face la plecare prin inventarele initiale, apoi cu receptii sau note de predare. Scaderea de pe stoc se face cu ajutorul facturilor, bonurilor de consum etc .... Pentru a putea folosi aceste articole in acte, ele trebuie descrise prima data in acest nomenclator. Accesul la acest nomenclator este posibil si direct din acte.

Casa In Lei Si In Valuta

In cadrul acestui modul se gestioneaza operatiunile cu numerar. Se pot creea oricate conturi analitice de casa se doreste. Exista posibilitea de a gestiona avansurile si restituirile din deconturi (contul 542) prin legarea acestora de o anumita persoana.

De asemenea se pot gestiona si avansurile prin conturile 409 si 419, impreuna cu TVA-ul aferent. Platile si incasarile din acest modul se pot lega de furnizori si clienti, precum si de facturile emise sau primite. In acest caz o astfel de operatiune va inchide aceste facturi si va apare automat in fisa clientului sau furnizorului.Cu o singura inregistrare in casa se pot 'inchide' mai multe facturi. Exista si o procedura de inchidere automata a facturilor restante, in limita sumei introduse, in ordinea datei de emitere.
Fiecare cont isi creaza propriul jurnal de casa. Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata.

Banca In Lei Si In Valuta

In cadrul acestui modul se gestioneaza operatiunile de banca in lei si in valuta. Se pot creea oricate conturi analitice de banca se doreste. Exista posibilitea de a gestiona avansurile si restituirile din deconturi (contul 542) prin legarea acestora de o anumita persoana.

De asemenea se pot gestiona si avansurile prin conturile 409 si 419, impreuna cu TVA-ul aferent. Platile si incasarile din acest modul se pot lega de furnizori si clienti, precum si de facturile emise sau primite.
In acest caz o astfel de operatiune va inchide aceste facturi si va apare automat in fisa clientului sau furnizorului. Cu o singura inregistrare in banca se pot 'inchide' mai multe facturi. Exista si o procedura de inchidere automata a facturilor restante, in limita sumei introduse, in ordinea datei de emitere.
Fiecare cont isi creaza propriul jurnal de banca. Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata.

Parteneri (Clienti / Furnizori)

Acest modul asigura urmarirea analitica a clientilor si furnizorilor. In mod automat facturile emise si primite, incasarile si platile din casa si banca, CEC-urile, deconturile, avansurile si inchiderea avansurilor, compensarile sau decontarile in trei, etc. produc o inregistrare in fisa de client sau furnizor a unei firme.

Avantajul lucrului cu acest modul este acela ca se poate obtine o situatie exacta a unei firme oricand, fara sa se astepte inchiderea unei balante (care de regula intarzie). De evidentiat este faptul ca se poate vizualiza fisa analitica completa client/ furnizor, sau doar fisa de client, sau doar fisa de 419 a unui client etc.
Acest modul are si o parte de analiza proprie in care se pot vizualiza clientii cu cele mai mari vanzari precum si graficul vanzarilor pe luni pentru un client, o grupa de clienti sau toti clientii.

Stocuri

Sistemul Platphorma permite lucrul cu oricate gestiuni. Gestiunile pot fi grupate in functie de nomenclatorul de produse cu care lucreaza (de exemplu trei depozite de piese auto si alte doua de produse alimentare).

Articolele unei gestiuni pot fi de mai multe feluri: marfa, ambalaje, materii prime, obiecte de inventar, materiale. De asemenea fiecare articol poate fi incadrat intr-un sistem ierarhic de clasa-subclasa (vezi Nomenclator). Mai exact unui articol ii sunt atribuite urmatoarele campuri: tip-ul (reprezinta contul din contabilitate ex.: 371, 3012, 381, 300 etc.); clasa (reprezinta un cimp de urmarire manageriala ex.: 'Bere', 'Vin', 'Cafea', etc..);

Terti

Acest modul asigura urmarirea analitica a terilor (conturile 542, 455, 461, 462 etc). In mod automat toate documentele ce au legatura (prin configurare) cu un tert se vor putea regasi automat in acest modul.

De asemenea se asigura obtinerea unei balante de terti, cu toate coloanele unei balante de verificare, pentru fiecare cont sintetic si analitic (542, 455, 461, 462, etc).

Transferuri

Acest modul asigura gestionarea transferurilor de articole intre gestiunile proprii. Se asigura tiparirea pe formularul standardizat (in diverse tipologii), descarcarea on-line a stocului pentru articolele articolele din gestiunea sursa si incarcarea gestiunii cu articole in gestiunea destinatie.

Exista mai multe tipuri de acte, fiecare cu specificul lui. Totusi, introducerea acestor acte este in mare parte asemanatoare.

Deconturi

Modulul 'Deconturi' permite inregistrarea si urmarirea deconturilor de cheltuieli efectuate de angajatii proprii (contul 542).

Acest modul opereaza in starnsa corelatie cu modulul 'Casa' (unde se va inregistra avansul spre decontare, precum si restituirea unor sume din decont) si modulul 'Terti' (unde se va urmari fisa tertului '542' si balanta acestuia).

Imobilizari

Acest modul asigura gestiunea mijloacelor fixe dintr-o unitate. Ele pot fi adaugate automat pe masura achizitionarii, sau pot fi introduse manual (pentru cele mai vechi).

Programul va alege codul de clasificare functie de catalogul actualizat, si va calcula automat durata de functionare precum si amortizarea lunara. In cazul mijoacelor fixe mai vechi se va introduce amortizarea existenta (defalcat pe contul de 281 si 8045). De aici inainte amortizarea va fi calculata automat. Programul permite folosire coeficientului de amortizare. Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata. Sunt permise selectii functie de sectie, cod de clasificare etc.

Cecuri Primite

In cadrul acestui modul se gestioneaza incasarile cu cecuri sau bilete la ordin.Se pot gestiona si avansurile prin contul 419, impreuna cu TVA-ul aferent, daca avansul respectiv este incasat cu cec.

Incasarile din acest modul se pot lega de clienti, precum si de facturile emise. In acest caz o astfel de operatiune va inchide aceste facturi si va apare automat in fisa clientului. Cu o singura inregistrare in modulul cecuri se pot 'inchide' mai multe facturi. Exista si o procedura de inchidere automata a facturilor restante, in limita sumei introduse, in ordinea datei de emitere.
Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata.

Cecuri Emise

In cadrul acestui modul se gestioneaza platile cu cecuri sau bilete la ordin. Se pot gestiona si avansurile prin contul 409, impreuna cu TVA-ul aferent, daca avansul respectiv este platit cu cec.

Platile din acest modul se pot lega de furnizori, precum si de facturile primite. In acest caz o astfel de operatiune va inchide aceste facturi si va apare automat in fisa clientului sau furnizorului. Cu o singura inregistrare in modulul cecuri se pot 'inchide' mai multe facturi. Exista si o procedura de inchidere automata a facturilor restante, in limita sumei introduse, in ordinea datei de emitere.
Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata.

Jurnal Furnizori

Acest modul se va utiliza doar in cazul in care una sau mai multe gestiuni au organizata evidenta dupa metoda 'Pretului cu amanuntul'.

Accesarea modulului - se face din ecranul principal, apasand butonul 'Jurnal Furnizori'.

Manager

In cadrul acestui modul se pot obtine o serie de situatii cu caracter predefinit, situatii ce isi extrag datele din urmatoarele module: Incasari, Plati, Casa, Banca, Documente fiscale (facturi, bonuri fiscale, receptii, etc), Documente non-fiscale dar care sunt in stransa corelatie cu gestiunea (avize, consumuri, etc) si Gestiuni.

Accesarea modulului - se face din ecranul principal, apasand butonul 'Manager'.

Compensari

Modulul compensari permite inregistrarea atat a compensarilor cat si a decontarii in trei.

Compensarile apar in situatia in care un partener este si client si furnizor (sunt inregistrate in sistem si facturi primite si facturi emisa catre acelasi partener) si apare o situatie de compensare. Nota contabila va fi de forma 401 - 4111, cu suma compensata.

Parc Auto

Acest modul este obligatoriu de a fi folosit de catre firmele a caror cheltuiala cu parcul auto este consistenta, dar nu numai. Pe scurt, modulul pune la dispozitie un mecanism puternic de urmarire a masinilor cu tot ce inseamna aceasta: combustibili, piese de schimb, reparatii si service, foi de parcurs detaliate pe masina, sofer si centru de colectare (pentru cine se face transportul).

Pot fi vizualizati km parcursi pentru firma sau in interes personal, consumul mediu pe o perioada. Cheltuielile pot fi legate de centre de profit, urmand a fi repartizate ulterior in functie de un anumit criteriu (ex.km).

Centre De Profit

In acest modul se pot prelucra diverse informatii legate contabilitatea in afara bilantului sau anumite informatii extracontabile (clasa 9xx de conturi).

Programul este inzestrat cu un mecanism complex de colectare a acestor cheltuieli si venituri pe centre de cost sau centre de venit.
Astfel, din orice modul ce presupune preluarea unui document primar sau inregistrarea unei tranzactii, in afara de inregistrarea lui in contabilitatea financiara se poate face o repartizare asupra unui centru de cost (sau de venit).
Definirea centrlor de cost si/sau venit, precum si prelucrarea rezultatelor se realizeaza in acest modul denumit Centre de cost.

Productie

Organizarea activitatii de productie consta in stabilirea comenzilor de productie, calculul necesarului pe baza retetarelor, antecalculul pretului articolului produs, lansarea in productie pe baza ordinelor de executie a loturilor de produse, intocmirea bonurilor de consum pentru materia prima folosita, intocmirea notelor de predare pentru produsele finite rezultate si in final, calculul pretului real de productie.

Trebuie avut in vedere ca o anumita comanda poate sa fie realizata in mai multe etape (ordine de excutie), iar consumurile pentru o anumita etapa pot fi decalate in timp.
In multe cazuri este necesara asigurarea trasabilitatii. Aceasta inseamna, ca pentru fiecare din loturile de produse finite obtinute, sa cunoastem din ce loturi au venit materiile prime (macar pentru o parte din aceste materii prime).
Nu in ultimul rand trebuie avute in vedere drepturile si responsabilitatile personalului in asigurarea acestui flux.
In urma completarii unei comenzi de productie si a unui retetar se pot estima consumurile de materii prime si manopera. Comanda de productie este data in lucru pe baza ordinelor de executie. Pe masura ce se consuma materiile prime, se completeaza bonurile de consum. La predarea produselor finite se intocmesc Notele de Predare. Pe baza consumurilor reale se poate calcula pretul de cost.

Preturi Integrat cu modulele de actualitate

Solutie completa si adaptata special pentru nevoile oricarei companii din Romania
De la 21
+ TVA / luna
Modul - E-Factura
De la 100
+ TVA / luna
Modul - SAF-T
De la 21
+ TVA / luna
De la 21
+ TVA / luna
Modul - R. Daneel
Platphorma SQL
De peste 30 de ani in domeniul dezvoltarii celor mai performante sisteme de gestiune si contabilitate!
@ Copyright 2023 Soft Agency S.R.L. Toate drepturile rezervate.